7 april 2020

De voordelen van planten

Planten & Wonen

Wist je dat... planten je leefomgeving thuis op meerdere punten verbeteren? Planten zorgen er voor dat je denkt aan de natuur, hierdoor ontspan je lichamelijk maar ook geestelijk kan dit ontspannend werken. Onze groene vrienden zuiveren de lucht en zorgen voor een betere luchtvochtigheid in huis. Daarnaast zorgen ze voor goede bacteriën wat bijdraagt aan een goede gezondheid. 

Planten & Werken

Heb je weinig energie en/of vind je het moeilijk om je te concentreren? Het is gebleken dat planten ervoor zorgen dat je creatiever, productiever en gemotiveerder wordt en tegelijkertijd helpen om rustig, ontspannen en gefocust te blijven. Planten op het werk verhogen de energie, verminderen het ziekteverzuim en verminderen de belasting van de ogen. Planten verbeteren ook de luchtkwaliteit door het verwijderen van kooldioxide, fijnstof en schadelijke chemicaliën. Of je nu thuis werkt of buitenshuis, planten zorgen voor een productieve en gelukkige werkplek.

Planten & Studeren

Ben jij een student of heb je studerende kinderen in huis en is de concentratie ver te zoeken nu alles vanuit huis gedaan moet worden? Uit een onderzoek is gebleken dat klaslokalen met planten veel positieve effecten hebben, waaronder:

  • Testscores stijgen met 10%
  • Leerlingen zijn 7% gezonder
  • Symptomen van ADD worden verminderd

Haal dus zeker in deze tijd, waarin veel mensen thuis zijn en gezond en gemotiveerd willen blijven, een plant in huis!


Bronnen:

https://consumerhort.org/wp-content/uploads/2018/02/PlantsDoThat-Indoors-WhereWeLive.pdf

https://consumerhort.org/wp-content/uploads/2018/03/PlantsDoThat-Indoors-WhereWeWork.pdf

https://consumerhort.org/wp-content/uploads/2018/03/PlantsDoThat-Indoors-WhereWeLearn.pdf

 

Naar overzicht