30 july 2021

Bunnik Beauty's: planten met een bijzonder bladpatroon

We zien ze steeds meer om ons heen, bijzondere planten. Waarom een saaie plant neerzetten als je ook een statement piece kan neerzetten?! Vooral planten met een prachtig bladpatroon worden steeds populairder en deze ‘Bunnik Beauty’s’ mogen daarbij zeker niet ontbreken:

 
Philodendron ‘White Wave’
Deze groene vriend, de Philodendron ‘White Wave’ is helemaal hip, juist omdat hij anders is en voegt daarom iets speciaals toe aan je interieur. De ‘White Wave’ kenmerkt zich door de witte strepen op zijn groene bladeren. De plant heeft weinig licht en water nodig en is dus makkelijk te verzorgen. Deze plant houdt van een hoge luchtvochtigheid en vindt het fijn als zijn aarde licht vochtig is.
 
Dieffenbachia ‘Cool Beauty’
Ontmoet één van de nieuwste kamerplanten van Bunnik Plants: de Dieffenbachia ‘Cool Beauty’. Deze plant is vernoemd naar meneer Dieffenbach, de tuinman van de beroemde prinses Sisi! De ‘Cool Beauty’ is door zijn grote bladeren erg goed in het zuiveren van de lucht. Deze plant is dus perfect voor op kantoor of in huis! Wie wil er nou niet in schone lucht leven? Omdat de Dieffenbachia ‘Cool Beauty’ grote bladeren heeft, houdt deze plant ook wel van veel water. Zorg er echter voor dat hij geen natte voeten krijgt. Daarnaast houdt deze kamerplant wel van licht, maar niet van direct zonlicht.
 
Kalanchoe Aurora
Bonte en compacte makkelijk te verzorgen planten zijn trending! Bunnik Plants heeft deze twee weten te combineren in de Kalanchoë Aurora. Anders dan de andere Kalanchoës die wij verkopen, heeft deze soort geen bloemen op het moment van verkoop omdat zijn bladeren alleen al bijzonder zijn! De witte lijn op het blad heeft iets weg van het Noorderlicht, vandaar zijn bijpassende naam. Dankzij zijn robuuste dikke bladeren, waar hij water in opslaat, is de Kalanchoë Aurora makkelijk te verzorgen. Deze groene vriend kan in de schaduw en zon staan, kan goed tegen temperatuurverschillen en heeft weinig water nodig.
 
Begonia maculata 'Silverspot'
De Begonia maculata 'Silverspot' staat ook wel bekend als de ‘Polkadot’ plant. En dat is ook niet zo verbazend, deze kamerplant heeft namelijk stippen op de bovenkant van zijn bladeren! De onderkant is ook bijzonder, deze is namelijk rood-paars van kleur! De Begonia maculata 'Silverspot' houdt ervan om in vochtige grond te staan. Deze plant kun je het beste op een lichte plaats zetten, maar niet in direct zonlicht. Hou jij van planten met een gek bladpatroontje of een gek kleurtje? Dan moet deze kamerplant met stip op één staan.

Naar overzicht